Gyorsabban nyakunkon a fasizmus, mint gondoltuk

Nem egész egy hónapja osztottam meg ezt a képet, amikor a feliratot kiraktuk a bejárati ajtóra (azóta is ott van). Páran írták, hogy nem értik mi a bajunk, zöldben van a járás, nincs is semmi korlátozás.

Na most itt van, több mint egy hete. Még csak narancssárga besorolású a járás (hogy miért is, azt homály fedi), de már életbe léptek a fasiszta praktikák. Több étterembe, boltba már nem léphet be oltatlan személy, hiába egészséges. Gondolom a járások kiszínezős játéka mostantól egyre intenzívebben folytatódik, hiszen igazolni kell az eszetlen intézkedéseket és a pénzszórást.

Én szerencsésen átestem a covidon, mint az emberek túlnyomó része. Továbbra sem vagyok hajlandó az egészséges embereket megkülönböztetni, hogy oltottak vagy oltatlanok, hogy van-e tesztjük vagy sem. A közegészségügyi hivatal nem adhat alkotmányellenes jogokat senkinek, egy bolt tulajdonosának és dolgozóinak nincs joguk egészségügyi adatokat kérni a belépő vásárlótól, és nem is vagyok kíváncsi senkinek az egészségügyi dokumentációjára. Ez így volt a madárinfluenza, kergemarhakór, sima influenza esetében is.

Amit viszont érdemes lenne bevezetni a törvényi előírások közé: kormányzati tisztet betöltők előzetes kötelező elme-vizsgálata és bizonyos IQ szint előírása, alapvető jogi ismeretek megkövetelése. Hogy ne pszichopaták üljenek a kormányban.

Például a fegyvertartási engedélyhez (hogy otthon lehessen egy kis pisztolya valakinek) egészségügyi, pszichikai vizsgálat kell, valamint szak-vizsgát kell tenni hogy a fegyvert valamilyen szinten kezelni tudja és hogy ismeri a vonatkozó törvényi rendelkezéseket.

Ezzel szemben államfő, kormányfő vagy miniszter bárki lehet. Ha plagiátor, ha nem. Úgy is néz ki. Nem elég hogy szakmai hiányosságok vannak, hanem értelmetlen pszichopata intézkedésekkel az egész társadalmat felforgatják, az embereket egymás ellen heccelik, a rendőrséget törvénytelen intézedésekre kényszerítik.

Ez nagyon veszélyes, mert ha megszokjuk hogy nem igaz, vagy jogellenes amit a rendőr mond, ez aláássa a rendőrség autoritását, az egyenruha becsületét, amire pedig hosszú távon szükség lenne egy normális társadalomban.

Szerző:

Gyetven Miklós

Vállalkozóként dolgozom a MUFIS könyvelőiroda tulajdonosaként (elérhetőség: gyetven@mufis.sk). Érdeklődési köreim: hideg vizes fürdés, spanyol nyelvtanulás, vállalkozás - ezekből osztok meg némi információt blogomon.