Lesz kötelező viselet oltatlanoknak?

A kérdést nem viccnek szántam. A zsidók megkülönböztetése is csak egy kis “ártatlan” sárga csillag viselésével indult. Aztán hová jutott?!


Az oltottak és oltatlanok megkülönböztetése a fertőzés terjesztése szempontjából indokolatlan, mivel az oltottak is ugyanúgy fertőzhetnek, csak egyes ígéretek szerint esetükben enyhébb lefolyású lehet a betegség. Tehát ez csak egy politikai uszítás, amivel egymás ellen akarják fordítani az embereket (oszd meg és uralkodj), meg rákényszeríteni őket, hogy minél nagyobb számban biztosítsák az oltást gyártó cégek bevételeit (meg azon döntéshozókét is, akik abból részesednek).

Nagyon egyszerű a megoldás: aki megbízik a sebtiben kifejlesztett oltásokban, menjen, oltassa be magát, és örüljön, hogy nincs veszélyben. Aki meg nem oltatja be magát, az magára vessen, ha súlyosabb lefolyású lesz a betegsége, vagy törődjön az immunrendszerével.

Azt azért tudnunk kell, hogy a covidtól csak akkor lesz nyugalmunk, ha már nagyjából mindenki átesett rajta. Oltással vagy anélkül. Ezt lehet évekig húzni, és tönkretenni a gazdaságot, vagy mielőbb átesni rajta, felkészítve az egészségügyi rendszert a nagy, de rövidebb terhelésre.

Ami még nekem nagyon hiányzik: küldhetne az állam mindenkinek egy vitamincsomagot és információt, hogy időben, a téli hullám előtt tömegesen erősítsük az immunrendszerünket. Biztosan több értelme lenne, mint mindent bezárni, maszkokban kapkodni levegő után, meg tízezer embert naponta letesztelni, hogy mindössze 50 pozitívat találjunk.

Ez olyan, mintha úgy szednénk a krumplit, hogy teherautóval behordanánk a földet az udvarra, aztán ott válogatnánk ki a pár szem krumplit belőle. Hát nem lenne egyszerübb csak a krumplit hazavinni?

Ami a határellenőrzéseket illeti, EU-n belül semmi értelme, főként ha a szomszédos régiók fertőzöttségi szintje nem tér el lényegesen. Hiszen járványügyi szempontból mi a különbség, ha valaki Párkányból Érsekújvárba jár dolgozni, vagy Esztergomba? Semmi. Mindenféle létező és kitalált covid mutáció már Szlovákiában is jelen van. Ha terjedni akar, belföldön is tud. Csak a politikai félelemkeltés indokolhatja a határellenőrzést, mert gyakorlati jelentősége nincs.

Szóval azt az energiát és pénzt, amit a megszorításokra fordítanak, fordíthatnák inkább erre:
– gyors oltási lehetőség azoknak, akik ezt szeretnék
– tömeges immunerősítő programok a lakosságnak
– gyors nyájimmunitás eléréséhez az egészségügy felkészítése

Emellett mindenki élhetné az életét.

Szerző:

Gyetven Miklós

Vállalkozóként dolgozom a MUFIS könyvelőiroda tulajdonosaként (elérhetőség: gyetven@mufis.sk). Érdeklődési köreim: hideg vizes fürdés, spanyol nyelvtanulás, vállalkozás - ezekből osztok meg némi információt blogomon.