Megvan a COVID megoldása!

Elég egy ilyen rendeletet hozni:

  • 1 Tilos a belépés Szlovákia területére a COVID-19 vírus és minden mutációja számára.
  • 2 Minden vírus köteles az országba való belépéskor igazolni, hogy nem korona-vírus.

    Ha úgy gondoljuk, hogy a koronavírus problémáját korlátozó rendeletekkel fogjuk megoldani, akkor ez aztán véglegesen megoldaná a problémát, nemde?
    De aki értelmesen gondolkodik, annak világos, hogy a korlátozások, és egészséges emberek orrba-szájba tesztelgetése eddig sem oldotta meg a járványt, ezután sem fogja.


Akik az oltásra vártak, mint a messiásra, azok jobb ha nem nagyon bízzák el magukat. Például az izraeli egészségügyi minisztérium most már csak 39 százalékosra tartja a Pfizer-vakcina nyújtotta védelmet.

Persze aki akarja, oltassa be magát, lehet hogy részben megvédi, vagy könnyebb lefolyásúvá teheti a betegségét. Sajnos megbízható és elegendő információ a megbízhatóságról és a veszélyeiről nem áll rendelkezésre.

Mindemellett jó lenne időben foglalkozni az egészségüggyel. A betegséget szerintem elsősorban az egészségügyben kéne legyőzni. Ideje lenne megoldani:

– az oltás csak az egyik lehetséges megelőzési mód, de aki oltást szeretne, az megkaphassa gyorsan, a lakhelyéhez közel
– segíteni a lakosságot az immunredszerük erősítésében (információval, vitamin-csomagokkal, stb, különös tekintettel a veszélyeztetett csoportokra)
– gyors és hatékony rendszert kiépíteni a betegek kezelésére:
1. legyen világos, hogy tünetek esetén hol lehet gyorsan teszteltetni, ki és hogyan fogja kezelni a beteget
2. legyen elég gyógyszer, lélegeztető-gép, kórházi ágy, egészségügyi személyzet – ne fél év múlva sírjunk hogy nem bírja a rendszer, hisz most már előre tudhatjuk, hogy kábé mekkora terhelésre kell számítani

Szerző:

Gyetven Miklós

Vállalkozóként dolgozom a MUFIS könyvelőiroda tulajdonosaként (elérhetőség: gyetven@mufis.sk). Érdeklődési köreim: hideg vizes fürdés, spanyol nyelvtanulás, vállalkozás - ezekből osztok meg némi információt blogomon.