Két ország karanténja közé ékelődve

Ma telik le számomra a COVID karantén. Magyarországon tartózkodva 10 nap a karantén, amit az első tünet megjelenésétől számítanak. Szerencsére pár nap hőemelkedéssel és némi köhécseléssel megúsztam, és itthonról tudtam dolgozni a pihenés mellett. Holnaptól vége a bezártságnak. Jó lesz újra kimozdulni, bevásárolni, sétálni egy kiadósat.

De a „karanténa” még pár napig távol tart Szlovákiától. Ugyanis ott a pozitív teszt mintavételétől 14 nap karantént írnak elő. Jó hogy ez a vírus tudja, hogy melyik országban hány napig fertőzhet. Úgyhogy munkába csak jövő kedden mehetek.

Jelen esetben nem zúgolódom, aki pozitív volt, az bírjon ki két hetet otthon. Persze FFP2-es maszkokat ezután sem fogom támogatni. Sem az egészséges emberek ok nélküli tesztelgetését. Ennyi. Lényeg hogy jól vagyunk. Mindenkinek jó egészséget!

Szerző:

Gyetven Miklós

Vállalkozóként dolgozom a MUFIS könyvelőiroda tulajdonosaként (elérhetőség: gyetven@mufis.sk). Érdeklődési köreim: hideg vizes fürdés, spanyol nyelvtanulás, vállalkozás - ezekből osztok meg némi információt blogomon.