(Agy)halottak napja

A holnapi halottak napja (Commemoratio omnium Fidelium Defunctorum) mintájára bevezethetnénk egy új ünnepet. Hogy ne csak az elhunytakra emlékezzünk, hanem jónéhány élő, de koponyájuk tartalmát nem használó polgártársunkat is köszönthessük az Agyhalottak Napján (Die Cerebri Mortuus ?😉).


A társadalmi, politikai rendszer, az azt kiszolgáló oktatási módszerek sajnos nem buzdítanak senkit az önálló gondolkodásra. Sokkal inkább csak arra, hogy engedelmesen kövessük az utasításokat, és megkérdőjelezés nélkül elfogadjunk és elhiggyünk minden információt amit ránk zúdítanak. Akkor is, ha nyilvánvaló logikai ellentmondásokat tartalmaznak. Sőt, aki kérdezni mer, azt saját embertársai koppintják fejbe, vagy akár ki is közösítik, csak hogy ne zavarja meg a rendszert.

Csak egy kis apróság, ami szinte fel sem tűnik az “ukrán helyzet” + “LGBTQ“ + “nincs gáz” + “van gáz de az oroszoktól nem kell” + “van gáz de drága” + “mégsem lesz drága a gáz, de akkor is jön a krízis” propaganda mellett: olvasom a portfolio.hu-n hogy az USA harcászati atomfegyvereinek fele olaszországi, németországi, törökországi, belgiumi és hollandiai támaszpontjain található (persze az igazság nem olvasható a sajtóban, úgyhogy a valóság ennél feltételezhetően sokkal cifrább).

Közben Szlovákia is olyan szerződést kötött az USA-val, hogy azok gyakorlatilag mindenféle ellenőrzés nélkül rendezkedhetnek a szlovákiai támaszpontjukon, sőt az ország egész területén bárhol mozoghatnak, nem vonatkoznak rájuk a szlovák törvények. Mi biztosan nem fogjuk tudni, hogy milyen atomfegyvereket vagy más egyebet telepítenek az országba. Persze az oroszok majd kifigyelik.

De ha nem is szereznek pontos információt, csak gondolkodjunk! Ha az oroszok meg szeretnék támadni az USA-t (jó, tudom, hülyén hangzik), mégis mi lenne az első lépésük? Természetesen elpusztítani azokat az őket közvetlenül veszélyeztető támaszpontokat, ahol bizonyítottan, vagy akár csak feltételezhetően atomfegyverek vagy más jelentős csapásmérő eszközök találhatók.

Tehát rajzoltak a hátunkra egy jó nagy célkeresztet, és mi még hálásak is vagyunk érte! Ők meg röhögnek a markukba az Atlanti-óceán túlsó partján. Köszönjük!

Az oroszoknak voltak támaszpontjaik (laktanyáik) Szlovákiában. Aztán a nagy demokráciahullám után önként kivonultak. Kíváncsi vagyok, az amerikaiak mikor fognak önként kivonulni? Egyáltalán, ha Szlovákia NATO tagállam, saját hadsereggel, akkor miért kell ide amerikai támaszpont?

Úgyhogy boldog Agyhalottak Napját! (Akinek nem inge, ne vegye magára! ☺️

Szerző:

Gyetven Miklós

Vállalkozóként dolgozom a MUFIS könyvelőiroda tulajdonosaként (elérhetőség: gyetven@mufis.sk). Érdeklődési köreim: hideg vizes fürdés, spanyol nyelvtanulás, vállalkozás - ezekből osztok meg némi információt blogomon.